Regisztrálj oldalunkon! 10% kedvezményt adunk bolti árainkból, szolgáltatásainkból!

Keresés

Kosár

merida

Nyitólap

Egy kis segítség szülők részére


A síiskola választás esetében a legfontosabb, hogy jó oktatót találjunk. De milyen egyéb szempontokat vegyünk figyelembe? Havon vagy műanyag pályán kezdjen? Hány évesen írassuk be, mit vigyünk az órára és hogyan motiváljuk őket? Cikkünkben ezekre a fontos kérdésekre adunk választ.

1. Síoktatót vagy síiskolát válasszak?

Ősszel a síelésre gondolva érdemes elmenni a síiskolák nyílt napjaira vagy benézni az órákra és megnézni a síoktatót, akivel gyermekünk az órákat el fogja tölteni. Fontos, hogy milyen a stílusa, milyen hangulatú az óra? Mennyire figyel egyedileg a gyerekekre, hogyan beszél velük? A síoktató fogja motiválni a gyermekünket, ő lendíti át majd a nehéz pontokon, ő segít majd elkerülni a félelmeit. Minden síiskola igyekszik a legjobb oktatókat biztosítani, de a gyerekek különbözőek: az egyik félénk, a másik belevaló, így hát fontos, hogy oktató és tanítvány jól kijöjjenek egymással.

2. Hány éves korban adjuk be a gyereket sísuliba?

A mozgástanulás ideális időszaka 5-6 év körül van. Az a gyerek, aki hatévesen kezd el síelni vagy snowboardozni tanulni, pillanatok alatt behozza a pár év hátrányt. A kisebbeknek (2-4 év) számára a síiskolát inkább olyan síovinak nevezhetjük, ahol síelős közegben játszanak. A gyermek érdekében a kisebbektől jobb, ha nem várjuk el, hogy már kanyarogva lejöjjön vagy megálljon. Írni és olvasni sem tanul háromévesen a gyerek, de jó, ha megfogja a ceruzát, és ügyeskedik vele. A síiskolában is örüljünk annak, ha jól érzi magát, és egészséges, stabil tartást tanul. A korai fékezés, kanyarodás erőltetése akár káros is lehet. Bízzuk a síoktatójára, hogy milyen ütemben haladnak. 

Szülőként természetes, hogy azt szeretnénk, hogy a 3-4 éves gyerek velünk közlekedjen. De neki még a kék pályák a megfelelőek. Az ő izomzata még nem elég erős a komolyabb sebesség és a felszerelés okozta erők kivédésére. Védjük meg az ízületeit, és most még mi igazodjunk hozzájuk a síelési szokásainkban!

3. Mi motiválja a gyermeket?

A síelés is motiválhatja, de illúzió lenne azt hinni, hogy ez elegendő. Sem a műanyag, sem a havas pálya, sem a mozgás maga nem fogja garantáltan motiválni a gyermeket minden alkalommal. Főleg ha hideg van, esik az eső vagy fáradtan érkezett az órára. A motiválás kulcsszereplője a síoktató és a többi gyerek. Bízzunk a síoktatóban, hagyjuk szabadon dolgozni, és ne támasszunk elvárásokat a haladási ütemmel kapcsolatban. A legfontosabb, hogy a gyerek megszeresse ezt a világot és egészséges mozgásalapokat kapjon. Ha siettetjük, csak rosszat teszünk vele.

4. Síelésre adtam be, és most meg a pálya mellett játszanak? Nem kellene végigsíelni az órát?

A kisgyermekek figyelme hamar lankad. Még ha rettenetesen is élvezik a játékot, 10-20 perc után átváltanak másra. Ha azt látjuk, hogy lecsatolták a sílécet vagy beültek a hüttébe, örüljünk, hogy a síoktató figyeli a gyermekek állapotát, és lehetőséget ad pihenni vagy váltani. Ha minden jól megy, utána újra felcsatolnak és folytatják. Ha erőltetné, csak azt érné el, hogy a gyerekek elvesztik a kedvüket, megutálják a sítanulást.

5. Az én gyerekem csak úgy van el, ha ott vagyok vele.

Próbáljuk meg elengedni az edzésen a gyermekünk kezét! A síoktatáson menjünk látótávolságon kívülre. Régi tapasztalat, hogy sokkal jobban mennek az órák, ha a gyerekek nem érzik maguk mellett a szülőket. Ha kíváncsiak vagyunk az órára, keressünk olyan lehetőséget, ahol a gyermek nem lát minket vagy vetessük fel videóra!

6. Szabad esőben, rossz időben síelni tanulni?

Mindenképpen! Ne kényeztessük el feleslegesen a gyereket. Testileg és lelkileg is egészségesebb lesz, ha megedződik, ha nem óvjuk túl. Vigyünk száraz ruhát, törölközőt. Sokszor látjuk, hogy az oktató úgy elvarázsolja őket, hogy élvezik a síelést esőben is. Persze tudni kell abbahagyni, de ezt bízzuk a síoktatóra.

7. Külföldön vagy itthon?

A kisgyermekeknél a magyar nyelv nagy előny. A műanyag pályákon tanfolyami jelleggel tanulnak a gyerekek, lényegében edzésre járnak. A havas síiskolában intenzív tanfolyamok mennek, pár napig, napi több órában. Lassabb ütemben több ideje van beépülni a mozgásnak, inkább egy sokoldalú fejlesztő edzésként használható a gyermek egészséges szervezete és biztonságos közlekedése érdekében. A havas síiskolákban ? főleg a külföldiekben ? inkább az a cél, hogy a gyerek hamarabb közlekedni tudjon a családdal, az egészséges mozgás fejlesztése néha kicsit hátrébb szorulhat.

8. Tudjuk, hogy miért adjuk síiskolába a gyereket?

A síelés valójában nem a havon való közlekedés síléccel. A jó síoktatás egy olyan sportfoglalkozás, amely fejleszti a vázrendszerét, ahol megtanítják egészségesen mozgatni a testét, stabilizálni az ízületeit, és megtanítják a biztonságos közlekedés képességeit is (körültekintés, alkalmazkodás, útvonalválasztás, döntési helyzetek feldolgozása stb.). A jó síoktató inkább lassan halad, de ezt építi szisztematikusan. Bízzuk rá ezt a folyamatot, ő a szakember!

9. Haladó a gyerek. Minek menjen a műanyagra? Tudnak neki hasznosat mondani?

A síoktatás olyan, mint egy edzés, és nem egy autós iskola. Nem csak közlekedni tanítanak meg alapszinten, hanem egy felépített program mentén képességeket fejlesztenek. A gyerekek levegőn mozognak, megtanulják a stabilitási reflexeket, amik felnőtt korukban is védeni fogják az ízületeiket, a térbeli tájékozódást, reakciókat, helyzetfelismerést stb. Jó oktatóval minden tudásszinten lehet fejlődni a műanyagon. Még síoktatóként mi is felállunk rá gyakorolni!

10. Mit vigyünk az órákra?

A síoktatás olyan mint egy edzés. Sportos ruha a legjobb, nem a farmer vagy a tüllszoknya. Kesztyűt mindenképpen vigyünk, és érdemes tartalékot is betenni. Egy olyan sapka, ami elfér a bukósisak alatt (nem bojtos). A kabát ne legyen túl hosszú, inkább dzsekit vegyen. Rosszabb időben egy váltóruha is hasznos. Kis harapnivaló, folyadék is jól jöhet. Néha a síiskolában gumicukorral vagy hasonlóval jutalmaznak: ezt tisztázzuk le, ha ellenérzéseink vannak (bár a többi gyereket látva nem lesz könnyű a kicsinek). 

A cikk összeállításában segítségünkre volt Szommer Evelin, a Wax Klubtól és Pásztory Gábor a G2S Síikolától.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az idei Belvárosi Napok keretein belül, 2017. szeptember 9-én szombaton 10-14 óráig, a Városi futóversenyt követően sportágválasztó rendezvény lesz az Alsó parkban a Világfa mellett létesített Sportszigeten.

Minden egyesület bemutathatja saját sportágát, így a Megyeri Sí és Snowboard Iskola (Gödöllői Wado Sport Egyesület) is. A rendezvény ideje alatt felállítunk egy 40 méter hosszú és 7 méter széles műanyag sípályát, amit mindenki kipróbálhat saját, vagy általunk biztosított, korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló sífelszerelésekkel.

Gyere el gyermekeddel nyílt napunkra, próbáljátok ki! Ha van, hozd magaddal sílécedet, sícipődet, hogy ne kelljen felszerelésre várni és sorba állni.

Ez az a sport, amit napsütésben, hóesésben, esőben is lehet a szabadban végezni, csak légy az időjárásnak megfelelően öltözve.

Várunk szeretettel: Andrea & Peti


..................................................................................................................................
Ünnepi nyitva tartás


2017.04.14. péntek ZÁRVA
2017.04.15. szombat ZÁRVA
2017.04.16.vasárnap ZÁRVA
2017.04.17. hétfő ZÁRVA


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyitva tartás

változás

Értesítjük Kedves Ügyfeleinket, hogy üzletünk nyitva tartása
 2017.04.01-től a következőre 
változik

hétfőtől - péntekig:    08:00-17:00
szombat:                     08:00-12:00
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SZEZONZÁRÓ BOGRÁCS PARTY

MEGHÍVÓ


Szeretettel meghívunk minden kedves síiskolást és sítáborost

 2017.04.02-án 09:00-kor kezdődő
 szezonzáró bogrács partynkra.

Program:
- míg az apukák tüzet raknak, addig az anyukák a főzési előkészületekben fognak össze (saját kés, vágódeszka nagy segítség lenne)
- amíg a bogrács rotyog, oktatás nélküli ingyenes szabad síelés a sípályán
- síverseny
- vendégünk lesz a Talamba együttes, aki egy minikoncertet ad.
- a gulyás elfogyasztása

A szezonbúcsúztató bográcsparty ingyenes, de a programon való részvételi szándékotokat légyszíves a weboldalunk órarendjében 2017.04.02-re létrehozott "bogrács party 2017" csoportban regisztrálásotokkal jelezzétek

Fontos, hogy több fő esetén minden résztvevőt regisztráljatok, hogy a bogrács mennyiségét tudjuk kalkulálni.
Evőeszközről, tányérról, pohárról mindenki maga gondoskodjon.

Ez úton szeretnénk köszönetet mondani minden lelkes síelő, snowboardozó barátunkat, akik kitartóan és szorgalmasan velünk síeltek/snowboardoztak az idei szezonban műanyagpályánkon és a sítáborunkban a havon is, így hozzájárultak saját, és a síiskola sikereihez.

Várunk mindenkit nagy szeretettel.

Üdvözlettel, Megyeri Sport


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SZÜNET A SÍ ISKOLÁBAN


Értesítjük Kedves Tanítványainkat, hogy a síiskolában

2017.02.23. (csütörtök) - 2017.03.01. (szerda) között
és
2017.03.13. (hétfő) - 2017.03.19. (vasárnap) között


mint ahogy többeteket a síiskolában szóban tájkoztattunk ZÁRVA leszünk.
Ezért a január 2-tól 12 héten keresztül tartó turnusunk vége nem március 26-án lesz, hanem április 8-án 2 héttel később, ahogy a naptárunkban látszódik is.
INTENZÍV KURZUS A SÍISKOLÁBAN


Értesítjük Kedves Ügyfeleinket, hogy a síiskolában 

2016.12.27.-2016.12.31. (5 nap) között

intenzív sí és snowboard kurzust indítunk, melyre jelentkezni weboldalunkon a Sí-Snowboard iskola fül alatt az órarend menüpontban lehet .

Várunk minden jelentkezést !
Információs vonal:
 Megyeri Péter
06-20/352-7445

---------------------------------------------------------

ŐSZI SZÜNET A SÍISKOLÁBAN


Értesítjük Kedves Tanítványainkat, hogy a síiskolában

2016.10.31. - 2016.11.06. között

Őszi szünet lesz

Kezdés 2016.11.07. (hétfő)


------------------------------------------------------------------------

NYITVA TARTÁSI IDŐ 


2016.10.15. szombaton 09:00-13:00


---------------------------------


Sí és Snowboard iskola beiratkozás!2016. szeptember 1-től várjuk a sportolni, tanulni vágyók jelentkezését műanyag pályánkra, ahol a jól ismert oktatói csapat várja a gyerekeket, felnőtteket.
Jelentkezni online (esetleg személyesen, vagy telefonon is) lehet.
Idén is szokásunkhoz híven 3 turnust indítunk.
Az első turnus: 2016. szeptember 19-én hétfőn kezdődik és december 17-e szombatig tart. A 12 héten át tartó oktatás alatt lehet heti egyszer, vagy kétszer órára járni. Az őszi szünetben zárva leszünk.Első sítáborunk 2016. december 17-22-ig (6 nap/5 éj/4 nap síelés) Ausztriában Ainetben lesz.


26  ÉVESEK  LETTÜNK                                  - 26%  KEDVEZMÉNY


Kedves Ügyfeleink!

1990. április 13-án nyitott ki először a Megyeri Sport, azaz 26 éve kezdődött a kerékpáros vállalkozásunk. Ezért április hónapban minden termékünkre 26%-os kedvezményt adunk. Akciónkat a bolti árainkra adjuk, más kedvezménnyel nem összevonható, de ha bármelyik kedvezményünknél a 26%-os nagyobb, akkor azt is lehet választani. Csak a készleten lévő termékeinkre érvényesek. Szervizünkbe a nevezett időpontban leadott, vagy előjegyzésre átvett termékekre vonatkozik. Ezt a kedvezményünket csak a Web oldalunkon regisztrált és hírleveleinket fogadó, valamint Facebook oldalunkat lájkolt ügyfeleinknek biztosítjuk, ezért a 26% igénybevételét vásárlás előtt kollégáinknak kérjük előre jelezzék.

Jó vásárlást, Megyeri Péter


SÍ ISKOLA  ZÁRÓ BOGRÁCS PARTY


MEGHÍVÓ Szeretettel meghívunk minden kedves sí iskolást 2015.03.20-án 09:00-kor kezdődő szezonzáró bogrács partinkra.
Ez úton szeretnénk köszönetet mondani minden lelkes sí iskolás növendékünknek, akik kitartóan és szorgalmasa velünk síeltek/snowboardoztak az idei szezonban, így hozzájárultak saját, és a sí iskola sikereihez.

Program:
- míg az apukák tüzet raknak, addig az anyukák a főzési előkészületekben fognak össze (saját kés, vágódeszka nagy segítség lenne)
- amíg a bogrács rotyog, oktatás nélküli ingyenes szabad síelés a sípályán
- kb. 11: órától síverseny

A programon való részvételi szándékotokat légyszíves a weboldalunk órarendjében 2015.03.20-ra létrehozott /"bogrács paaty"/ csoportban regisztrálásotokkal jelezzétek.

Fontos, hogy családon belül több fő esetén minden résztvevőt regisztráljatok, hogy a bogrács mennyiségét tudjuk kalkulálni.
Evőeszközről, tányérról, pohárról mindenki maga gondoskodjon.

Várunk mindenkit nagy szeretettel 

 

 

----------------------------------------------------


Ünnepi nyitva tartás2015.12.12. (szombat):  09:00-13:00

2015.12.24. (csütörtök): 09:00-13:00

2015.12.25. (péntek):  ZÁRVA

2015.12.26. (szombat):  ZÁRVA

2015.12.27. (vasárnap):  ZÁRVA

2015.12.31. (csütörtök):  09:00-13:00

2016.01.01. (péntek):  ZÁRVA

2016.01.02. (szombat):  ZÁRVA

2016.01.03. (vasárnap):  ZÁRVA---------------------------------------------

Gyere velünk sítáborba, síelj a Megyeri Sí és Snowboard Iskola oktatóival.

Ausztria, Lackenhof, Sport Hotel*** 5 nap síelés, 4 éjszaka.
Fizetés: jelentkezést követő munkanapig, ellenkező esetben a helyet más is megvásárolhatja.
Utazás: egyénileg, de lehetőség van 8 főnek a mikrobuszunkban helyet foglalni és kiutazni, ennek a díja személyes egyeztetést igényel.Az ár tartalmazza: - szállást  kiválasztott szobatípusban - félpanzió: büféreggeli és büfévacsora - szauna, gőzfürdő használatát (minden nap 16.00-20.00), síbérletet, síoktatókat a Megyeri Sí és Snowboard Iskola biztosítja. Csak középhaladók, haladók csoportos síeltetését vállaljuk teljesen kezdőket a helyi Osztrák síiskolába lehet beíratni 38 Euro/fő/óra (12.000 Ft).
Nem tartalmazza: Wifi internet használatát (12 Euro/tartózkodás)A lenti feltételek tájékoztató jellegűek, egyedi foglalásra érvényesek, a mi esetünkbe a csoportos foglalás miatt mind árban, mind feltételekben eltérhet.
Egyebek: -szállás elfoglalása érkezés napján 15 órától - kijelentkezés 10 óráig, későbbi kijelentkezés lehetséges: 25 Euro/szoba, ez esetben a szoba 14 óráig áll a vendégek rendelkezésére - egyágyas felár: 23 EUR/éj - min. foglalási idő: 3 éj; rövid tartózkodás felár: 10 EUR/fő/éj 1-2 éjszaka foglalása esetén.